Bacopa ampelnaya - dyrkning og pleje derhjemme

I de seneste sæsoner har Bacopa slået alle rekorder i popularitet blandt store blomster. Denne plante er interessant, fordi den sjældent dyrkes udendørs, hovedsageligt i potter. Bacopa i en urtepotte med sit lacy løv og et vandfald af små blomster er så godt, at det uundgåeligt bliver stjernen i altanens blomsterhave og blomsterbedet eller klippehaven i haven.

Bacopa ampelous: landing

Da kimplanterne fra Bacopa er ret dyre (prisen på en busk overstiger som regel 50 rubler *), er spørgsmålet om, hvor mange frø du skal købe, hvor meget du kan plante, relevant for blomsteravlere. Det følger af det faktum, at der plantes to, maksimalt tre planter i en potte med et volumen på 5 liter. Denne blomst vokser som i bunker, så selv to buske i en gryde, med god pleje, vokser så meget, at du ved slutningen af ​​sommeren kan få en sky af blade, der er oversået med små blomster.

Bacopa i blomst

På trods af at denne blomst ofte plantes i urtepotter, ser Bacopa spektakulært ud i hængende kurve og potter. Når du planter en plante på denne måde, er det vigtigt at sikre, at beholderen holder fugtigt godt i jorden og også står et godt oplyst sted.

Til din information! I skyggen har blomsten en tendens til at strække sig ud, og skuddene bliver mindre grønne.

Sammensætninger med bacopa

Bacopas delikate grønt med en spredning af små blomster er godt i sig selv, men ivrige gartnere i landskabsdesign bruger kompositioner og bruger dem som baggrundsplante. Det er interessant kombineret med dichondra, nasturtium, pelargonium og selvfølgelig petunia. Næsten enhver potteplante vil drage fordel af dette kvarter.

Bemærk! Bacopa findes praktisk talt ikke i lyse farver. De kendte sorter er hvide eller blå. Skønt for nylig er hybrider med en lyserød-lilla farve på blomsten begyndt at blive fundet. Sammensætninger af hvid bacopa med lyse pelargonier eller terry petunier af røde eller gule nuancer ser utroligt smukke ud.

Flerfarvede Bacopa-planter i en planter

Når du planter bacopa i en potte med petunia, skal du være opmærksom på udvalget af sorter. Det er bedre, hvis disse er underdimensionerede sorter, minitunier, buskvarianter af petunier. Cascading eller ampelous, høj med lange skud vil uundgåeligt konkurrere med bacopa og vil sandsynligvis vinde i kampen om lys og fugt. En sådan kombination er kun mulig, hvis betingelser for udvikling er garanteret for begge planter. For eksempel når man planter i en lang dyb blomsterpotte i rækker: i baggrunden er der høje eller storblomstrede petunier, og foran dem er en række bacopa, som vil tjene som en ramme til blomsterbedet.

Bacopa: plantning i potter, hvor meget der er brug for

Når du planter bacopa i potter med andre blomster, skal du under ingen omstændigheder tykkere plantningen. mange er interesserede i hvor mange planter der normalt udvikler sig i kombination med petunia? 2-3 buske skal plantes, mens bacopa skal placeres omkring potternes omkreds, og en lys petunia-busk skal være i midten.

Bacopa kombineret med terry petunia

Vellykkede bacopa-muligheder i landskabsdesign

Når du dekorerer en have, er der mange muligheder for plantning af bacopa. Du kan prøve at dyrke det som bunddække ved at afsætte en lille græsplæne ved siden af ​​roser eller krysantemum.Interessante løsninger, når denne blomst bruges til at dekorere buer, terrasser og skabe lodrette blomstrende vægge.

Bemærk! Bacopa ser charmerende ud, når den plantes i kurve, der er installeret lige på plænen. Man får indtryk af, at nogen har glemt en kurv med blomster på græsset.

Du kan bruge en blomsterpotte med denne plante til at dekorere en dam eller springvand. Bacopa elsker høj luftfugtighed, så hvis hun får nok lys og mad, vil hun gøre en almindelig vandkrop til et smukt romantisk hjørne.

Funktioner ved pleje af ampeløs bacopa

Men ligesom enhver ampeløs plante, selv plantet på et passende sted, skal Bacopa danne en busk, der gør det muligt at opretholde sit krøllede udseende. Det er grundlæggende at udføre en sådan beskæring: du skal forkorte skuddene, der vokser mere end 50-60 cm. Planten tåler denne procedure godt og reagerer med væksten af ​​yderligere skud fra midten af ​​busken. Ved beskæring skal du prøve at opretholde symmetri og give planten en kugleform.

Er Bacopa en enårig eller en flerårig plante? På en pakke med frø er denne blomst markeret som en årlig, men ikke alt er så simpelt. Alt afhænger af, hvilke overvintringsforhold der vil give hende. Bacopa i jord vil sandsynligvis ikke overleve vinteren, så den kan dyrkes som en årlig plante. Hvis den vokser i en urtepotte, skal den, når temperaturen falder til 5 ° C, flyttes til et køligt rum, så vil der være en chance for at holde blomsten indtil den nye sæson og vokse som en flerårig.

Der er forskellige meninger om dyrkning af bacopa, pleje og reproduktion af den. Mange erfarne blomsteravlere mener, at dyrkning af denne blomst ikke er vanskeligere end den samme petunia, hvilket betyder, at selv uerfarne amatører kan klare dette. Men for at få Bacopa til at se smuk ud, skal du nøje overholde reglerne for landbrugsteknologi.

Den indledende dyrkning af bacopa fra frø udføres gennem kimplanter. Der er ikke mange frø i pakken (måske 5 stk.) Og næsten altid frigives de i form af piller. Men du skal vide, at hver dragé ikke indeholder én, men flere mikroskopiske frø, hvilket betyder, at bacopa spirer i en busk med flere stængler.

Bemærk! Alle pelleterede frø tåler ikke selv den mindste udtørring i spireperioden. Hvis de blev fugtet og derefter tørret, bliver pelleteringsskallen til et fast stof, som spirerne ikke kan trænge igennem, hvilket betyder, at frøene simpelthen ikke vil spire.

Såning af Bacopa-frø til kimplanter udføres overfladisk i et færdigt tørvesubstrat. Det optimale tidspunkt herfor er slutningen af ​​marts - begyndelsen af ​​april, hvor der allerede er temmelig lange dagslys. Hvis du så denne blomst tidligere, skal du bruge baggrundsbelysning. Torvtabletter kan også bruges, men de tørrer meget hurtigt ud, hvilket, som allerede nævnt ovenfor, er skadeligt for planter. Derfor er overfladiske plantningsbeholdere, der er 2/3 fyldt med tørvjord, de bedste til spiring af frø. Substratet er godt fugtet, piller med frø lægges ud, drysses med varmt vand ovenpå og dækkes med en gennemsigtig film eller et glas.

Til frøspiring kræves konstant fugtighed og en temperatur på mindst 22-25 ° C. Det er bedre at holde beholderen i lyset. Det vil tage 2-3 uger at vente på spirer. Efter spiring bør glasset ikke fjernes med det samme for ikke at forstyrre den fugtige atmosfære inde i beholderen. På dette tidspunkt kan du begynde regelmæssigt at lufte kimplanterne ved at hæve glasset.

Bemærk! Gradvist inden for en uge eller to er bacopa vant til mindre fugtig rumluft, og glasset fjernes.

Når kimplanterne allerede har to sande blade, er det tid til at plukke.

Syltede Bacopa frøplanter

Vigtig! Under ingen omstændigheder, når du plukker, skal du ikke adskille de planter, der vokser i en flok. Dette vil beskadige de mikroskopiske rødder hos unge kimplanter og føre til deres død.Bacopa dykker i separate kopper, mens havjord og bogstaveligt talt en teskefuld lyngsubstrat kan tilsættes tørvjorden. Dette vil skabe et surt miljø for planten.

I fremtiden vil bacopa, pleje og dyrkning af denne blomst i haven ikke skabe problemer. Hvis der er nok fugt og lys, vokser det hurtigt. Hun kan gå ud i det fri tidligst før faren for returfrost er forbi. Denne plante er tropisk, derfor er grundlaget for pleje af ampeløs bacopa at give den varme og konstant fugtighed. Til ideel planteudvikling kræves der ca. 2 liter jord til hver. Derfor, når man transplanterer bacopa i en gryde, skal man gå ud fra det faktum, at maksimalt to planter kan plantes i tre liters skåle, og så bliver de trange.

Denne skønhed er krævende til vanding, så hvis du vander den en gang om ugen i varmt vejr, er det ikke muligt at opnå rigelig blomstring. Du bør nøje overveje valget af materiale til potter. For eksempel holder billige kokosnødkurve fugt meget dårligt, den passerer bogstaveligt talt igennem, så det er bedre at lave en indvendig liner, der kan tilbageholde vand.

Hvad angår topdressing, kræver Bacopa tilstedeværelsen af ​​mikroelementer; det er bedre at fodre det med en kompleks mineralsk gødning med et komplet sæt mikroelementer til blomstrende planter.

Bemærk! Som regel produceres sådanne gødninger i vandopløselig form. Den anbefalede påføringsfrekvens er en gang hver 1-2 uge.

At opdrætte Bacopa er god, fordi den bevarer krøllet grønt løv om sommeren. Blomstring forekommer i bølger: for et par dage siden blev blomsten dækket med et lacy skum af blomster, i dag er antallet meget mindre, og om en uge eller to kan du igen beundre den rigelige blomstring. Til dette alene skal det vælges til dyrkning derhjemme i en gryder eller have.

gæst
1 Kommentar
Olivia

Hej. Jeg ved ikke, hvem der skriver farveartikler. Men må jeg spørge? Hvorfor f.eks. Blomstringstiden ikke er angivet i en så stor artikel om rigelig bacopa, er det vigtigt, at enhver nybegynder og ikke er fortrolig med denne eller en anden blomst skal vide. Hvorfor ikke straks specificere alle parametre: pleje af jordbeplantning og plejetid fra SÅDAN MÅNED TIL SÅDAN -? Hvorfor er det nødvendigt at spilde tid på så lange artikler og ikke finde det, der er vigtigst i dem? der er en masse information på Internettet, og hvis du skriver om BLOMMENDE planter, skal du angive blomstringstiden. Meget skrevet… 

Husplanter

Have