Bacopa blomst ampelous - hvide, blå, frotté og spredende sorter

Denne plante blev opdaget i Sydafrika tilbage i 1993. Det kaldes også en suter. Busken blomstrer næsten konstant fra forår til oktober, blomstringen finder sted i flere trin, som hver har sin egen overflodstop og en periode med faldende blomstring. Planten dyrkes som fyldig eller bunddække. Denne artikel forklarer, hvordan man vælger den rigtige plantesort, og hvordan man plejer den.

Bacopa ampelnaya - typer og sorter

Opdelt i akvatiske og terrestriske arter. De første er populære blandt mennesker, der beskæftiger sig med akvarier og sjældne fiskearter, de kaldes Bacopa Monnier, der er også en særlig plantetype til akvarier - Bacopa Karolinska eller Bacopa Monnieri (Bacopa Monnieri). Aquatic føles godt i varme akvarier, hvor vandtemperaturen ikke skal være lavere end 25 grader, det er også nødvendigt at give god belysning. Bacopa ampelous kan også blomstre i vand. Reproduktion af bacopa er vegetativ eller fra frø.

Hvordan en busk ser ud

Det jordbaserede hallik har en interessant funktion. Bacopa ampelous blomst med ordentlig pleje kan blomstre hele året rundt. På den, ved bunden af ​​hvert kronblad, vises knopper til en start. Når de vokser til den rigtige størrelse, begynder de alle at blomstre på én gang. Inden for få uger er planten dækket af hvide blomster. Så kommer tiden med langsom visning, nye grønne vises. Denne periode varer op til 25 dage, i hvilken tid nye knopper dannes. Og sutera begynder igen at blomstre voldsomt.

Bemærk! Hver nye blomstring vil være stærkere end den forrige.

Hvad er Bacopa?

Anlægget, kaldet sutera, gik relativt nylig i salg i Rusland. Det tilhører plantain underarter, hvoraf størstedelen er vandplanter. Sutera ligner en lille busk dækket af blomster med små kronblade. Planten er ikke kun elsket af folk, der beskæftiger sig med blomster, men også af forskellige designere. Det bruges konstant til at dekorere blomsterbed, loggier og andre ting.

I naturen vokser bacopaplanten i subtropisk og tropisk klima nær søer, kanaler og sumpe. Dens stilke kryber hurtigt langs jorden og vokser i nyt terræn. Oprindeligt var den overdådige sutera tilgroet med kun hvide blomster. Men over tid har forskere udviklet forskellige muligheder: med en række blomster, store knopper, frottéarter. Det blomstrer godt fra forsommeren til slutningen af ​​oktober. Det tolererer roligt regn, blomster smuldrer ikke ud og ser smukke ud.

For at vælge den rigtige sort skal du stole på de betingelser, hvor bacopa vokser. For eksempel er sutera med store eller dobbelte knopper mere lunefuld end de klassiske typer. Derfor anbefales det at bruge uhøjtidelige sorter for at skabe lodrette kompositioner, da en sådan sutera har lange skud, vil de se godt ud med almindelige blomster. Topdressing skal kun tilføjes om foråret eller sommeren, nogle gange om efteråret.

Blomstrende busk

Men når det begynder at blive koldere, og de første frost kommer, slutter al topdressing. Tilsætningsstoffet påføres, skiftevis organisk stof (fugleskit) og komplet mineralgødning. Bacopa-tillægget købes i håndkøb.

For at gøre planten frodig er det ønskeligt konstant at klemme toppen af ​​stilkene.Efter beskæring forbliver de apikale stiklinger, hvorfra der kan dyrkes nye buske, hvis det ønskes. Klemning er påkrævet, selv efter at den nedre del af stilkene bliver lignificeret, og meget få blomster vokser på busken. Derfor forkortes skuddene med 1/4 af længden. Denne beskæring er ønskelig i september.

Opmærksomhed! Du skal huske på behandlingen af ​​planter. Hvis de dyrkes under uforholdsmæssige forhold, eller hvis du ikke giver den den nødvendige pleje, kan der opstå en svamp på planten, og den vil rådne. Hvis du bemærker en svamp på en busk i tide, skal dens krone tyndes ud og derefter bestøves med en fungicidopløsning. Flere behandlinger er nødvendige inden for to uger.

Hvordan ser en årlig bacopa ud?

Årlige planter blomstrer fra det tidlige forår til det sene efterår. De har meget små og smukke blomster, for det meste hvide eller blå. De kræver meget sol og lys, det anbefales at sidde i kasser.

Bacopa blomster

Bacopa kronblade og blomster er små, blå, hvide, lyserøde. Planten vil være af en krybende art, og når dens kimplanter i åben jord i hver knudepunkt i skuddet danner den rødder, når den rører jorden.

Sutera passer godt til lobelia eller petunia. Planten dyrkes af mennesker, der elsker smukke kompositioner i hængende gryder for at skabe en original skærm.

Bemærk! Kan placeres på baggrund af andre farver for at understrege deres lysstyrke. Men som en enkelt busk vil sutera erobre alle med sin skønhed.

Mange mennesker bruger denne plante til at skjule tomme områder i haven, der opnås et tæt tyndt tæppe. Sutera spreder sig hurtigt, og med sin hjælp kan du nemt opnå et dekorativt look. Hvis du tilføjer forskellige sporelementer til topdressingen, vil busken være meget lys.

Populære sorter af bacopa

En beskrivelse af de vigtigste plantearter er vist nedenfor.

Bacopa blå

Denne plantesort bruges som en rigelig plante. Lange, krybende skud er helt dækket af blå eller lys lilla blomster. Blomstring tager lang tid.

Bacopa Blutopia

Dette er en årlig plante med skud op til en halv meter. Fra begyndelsen af ​​sommeren til slutningen af ​​oktober er buskene dækket af meget små, smukke blå blomster. De bruges til at dekorere grænser og haver. Vokser godt i hængende potter. Elsker meget belysning. Hvis der er lidt sollys, holder det op med at blomstre.

Dobbelt lavendel sort

Bacopa Scopia dobbelt lavendel

Hele busken er dækket af dobbelt lys lilla blomster. Den halvcirkelformede, krybende vane hos denne art er velegnet til hængende potter, ser godt ud både ved enslig plantning og i sammensætning med andre ampeløse planter. Sutera plantes ofte af elskere af sjældne grønne kompositioner for at skabe en skærm. Haven kan plantes som baggrund for at fremhæve nærliggende blomster. Blomstrer inden vinteren.

Bacopa Vasilisa

De voksende grene når mere end 0,7 m. De kan vokse i skyggen eller i stærkt lys. Blomster med en lys lys lilla nuance. De sidder i blomsterbed, loggier og haver. Ser meget godt ud i kompositioner med små roser, petunier, liljer og andre blomster. Pink Domino-plantearten ligner meget denne sort.

Terry Bacopa

Terry sutera kan lide gartnere på grund af dets voluminøse løv. Hele planten er dækket af små blomster op til 2 cm i diameter, lyserød i farve med en lille gul plet i midten.

Bacopa hvid

Stængler er ca. 50 cm lange, blomster er små, lyse. Sorten er ret dekorativ på grund af bladernes farve; de ​​har en gylden nuance.

Bacopa Snowtopia

Denne plante er meget let at pleje, men den ser meget attraktiv ud med små femblomstrede hvide blomster. Stængler op til 0,7 m lange er dækket af små runde kronblade. På toppen af ​​blomsten ligner sutera en stor lighed med en frodig kugle. Det bruges hovedsageligt til enkelt dyrkning i vaser og potter samt til at skabe forskellige kompositioner med andre blomster.

Bemærk! Det vokser godt i delvis skygge snarere end stærkt lys.

Bacopa dobbelt snebold

Denne sort har dobbelt og semi-dobbelt små blomster i meget hvid farve. Kronbladene vokser i to rækker. Buskens diameter er ca. 35 cm.

Sutera danner en tæt busk med lange, tætte grene. Ser godt ud i hængende gryder, altanbokse.

Bacopa Sutera

Det kaldes også australsk bacopa. Denne busk er urteagtig, let at pleje, krøller hurtigt og spreder sig. Grenene på blomsten kan overstige 60 cm i længden. Kronblade er små i størrelse og vokser parvis på grenene. Farven er sumpgrøn.

Bacopa Gulliver

Denne plante krøller meget godt, dens højde er op til 30 cm, vippernes længde når 50 cm. Blomsterne er store, 2,5 cm i diameter, almindelige, hvide, tæt strødt på grenene. De blomstrer bløde i bølger fra det tidlige forår til midten af ​​oktober. Bladene er små, grønlig-oliven. Planten kan lide rigelig og hyppig vanding, især hvis sommeren er meget varm og uden regn.

Lavine sort

Efter hver vanding skal jorden løsnes lidt, men dette skal gøres meget omhyggeligt, da planten har et overfladisk rodsystem.

Bemærk! Hovedapplikation til haver, grænser, plantning i vaser, kurve, hængende potter, planter.

Bacopa sne lavine

Denne plantesort er meget stor og let at pleje med skud over en meter lang. Bladene er små. Store hvide knopper er tæt på hinanden. Busken ser meget smuk ud i en hængende planter, fordi dens grene er tæt dækket af blomster, hvilket får dem til at ligne snedrivere. Planten blomstrer i 3-4 måneder i træk.

Bacopa Raphael

I en suter er hængende skud, der er mere end 45 cm lange, tæt dækket af små lilla blomster, skiftevis med lyse grønne blade arrangeret parvis. Fremragende egenskaber ved bushen - lang blomstring (fra slutningen af ​​foråret til sensommeren), evnen til selvrensning fra visne blomster og modstand mod kraftig regn.

Spredning af bacopa

Denne plante er den mest udbredte på det russiske marked. Det er meget værdsat for sin smukke kaskade af konstant blomstrende skud, hele busken er drysset med blomster. Dette er den bedste plante til hængende potter og ser godt ud, når den er parret med andre planter. Meget let at vedligeholde, attraktivt nok til at dekorere huse om sommeren. Denne sort er kendetegnet ved høj modstandsdygtighed over for dårlige vejrforhold og forskellige skadedyr.

Bacopa er en alsidig plante. Ser godt ud både alene og med andre farver. Det er bedre at vælge sorter, der er mindre krævende ved pleje. Når du køber frø, skal du altid læse vækstinstruktionerne. Der er visse typer planter til akvarier og haver, såsom Bacopa Colorata eller Madagaskar-sorten, der vokser godt i varmt vand.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have