Ampel begonia - plantning og pleje i det åbne felt

Navnet "begonia" fik kulturen til ære for Begon (guvernør for de franske kolonier), arrangøren af ​​ekspeditionen til øerne i det sydlige USA. De mest interessante arter inkluderer rigelig begonia. På attraktive buske vokser løv af asymmetrisk form, luksuriøse blomster i forskellige farver og former. Det er let at passe på kulturen, selv en nybegynder kan dyrke den.

Ampeløse begonier: plantning og pleje i det åbne felt

Normalt dyrkes ampelous efy ​​begonia i hængende potter, blomsterpotter. Hun er dekoreret med verandaer, lysthus, terrasser, buer i haven. Udendørs planter kræver omhyggelig pleje. Ampelbusken har et rodsystem i form af knolde, skyder 20-60 cm lange, store løv 10-15 cm. Den blomstrer med mange unisexuelle blomster, som er enkle, semi-dobbelt, dobbelt.

Hvordan ser det ud

Landing

Knoldformet begeløs begonia er plantet med stængelstiklinger for at bevare kulturens originale egenskaber. Det dyrkes også af frø ved at placere hver i jorden.

Plantning og pleje af ampelous knoldbegonia finder sted i 2 faser: først plantes knoldene i lejligheden, hvorefter de dyrkede planter føres ud til stedet.

Bemærk! For ampeløse planter er der behov for jord med let sure egenskaber. Det er nødvendigt at blande 1 del sand, 1 del sodland og 3 dele blad grundigt.

Jordforberedelse er nødvendig, så kulturen ikke bliver mugne, så substratet skal kalcineres i ovnen i en halv time.

Plantning af knolde

Når du køber knolde, skal du nøje overveje dem, de bør ikke blive beskadiget. Den øverste del af stilkene skal være tæt. Det er nødvendigt at sikre, at der er mindst tre tuberkler på hver knold, dette indikerer tilstedeværelsen af ​​tre knopper.

Plantning af knolde

Når foråret kommer, begynder dyrkningen af ​​planter med plantning af knolde. De begynder spiring ved at placere den konvekse side ned på en fugtig klud. Det sted, hvor knoldene står, skal være varmt og godt oplyst.

Vigtig! Med jævne mellemrum skal du sprøjte knoldene med afgjort varmt vand.

Når små hvidlige rødder vokser på dem, kan du transplantere dem i jorden.

Brudt mursten og grus hældes i lave, men brede potter i bunden. Efter fyldning af jorden. Det er forbehandlet med fungicider. Knoldene placeres på den konvekse side i et fugtet underlag og dækkes med jord. Det skal huskes, at toppen af ​​kimplanten skal være et par centimeter under toppen af ​​potten. Når spirer vises på knoldene, er deres øverste del dækket af jord.

Plukning

Efter 2 måneder kan du transplantere planterne i potter med en højde på 12 cm. Først skal du hælde knust mursten, ekspanderet ler på bunden og derefter tilføje jord, så der forbliver 1 cm til kanten af ​​beholderen. placeres på vindueskarmen. 2 uger efter plukningen fodres planterne med komplekse gødninger og derefter en gang hver anden uge. Efter 20 dage kan planterne flyttes til haven.

Omsorg

Begonia som fugtig luft, skygge, mangel på kolde vinde, nærende jord. Når planten er varm, tørrer løvets spidser ud. Du kan sprøjte luften nær planterne om aftenen, men sprøjt ikke løvet og stilkene, da vanddråber kan føre til pletter og forfald.

Vigtig! Begonia fodres en gang hver 10. dag. Afgrøden vandes regelmæssigt, men ikke for rigeligt, da planterne foretrækker fugtig luft i stedet for vandtæt jord.Det er bedre at vandre om aftenen, når solen allerede er gået ned, med afgjort vand.

Forbereder sig på vinteren

Ved efteråret falder begonierne af løvet, skuddene tørrer ud. Det er bedre at overføre det til huset om vinteren. Men om vinteren skal stuetemperaturen være 15 ° C. Gryder, gryder kan placeres et mørkt sted og ikke vandes. Derefter tager de knoldene ud af potterne, ryster jorden af ​​dem og placerer dem til opbevaring i en papkasse fyldt med tør tørv. Opbevares på et mørkt, køligt og tørt sted. Knoldene skal inspiceres fra tid til anden. Hvis tørven er for tør, skal du fugte den. Hvis der vises en muggen lugt, skal du udlufte papkassen. Når spirer vises på knoldene, transplanteres de i potter med jord.

Knoldformet begeløs begonia: populære sorter

Ampel begonia er af to typer. Planter, der har knolde, kan dyrkes både udendørs og indendørs. Men den grønne, stadig blomstrende begonia plantes kun derhjemme.

Alkor sort

Ampeløse lyserøde begonier:

 • Alcor. Planterne har kødfulde skud og lyse smaragdblade. Blomstrer fra maj til oktober. I denne begonia ligner blomsterne kamelier i form, farven i midten af ​​knoppen er falmet lyserød og langs kanterne - laks;
 • Pink når en højde på 30 cm. Blomsten har tynde stilke og lysegrønne blade. Knopperne er små, dybe lyserøde. De hænger ned på samme måde som skuddene;
 • Venus F1. Det har lange stængler, blomstrer før frosten begynder. Terryblomster er hvidrosa i diameter op til 6 cm.

Hvide ampeløse begonier:

 • Belysning Hvid. Et stort antal snehvide dobbeltblomster blomstrer. Rødder i form af knolde, lange og tynde stilke, asymmetrisk løv;
 • Lapland F1. Blomsterne er dobbelt og halvt dobbelt, snehvide med en diameter på 6-8 cm. De ligner kamelier i form. Rødderne er i form af knolde. Hver plante har 5-8 hængende stængler 30-45 cm lange.

Variety Illumination White

Til din information! En meget interessant sort Mix. Dette er en hybrid med mellemstore buske. Terry blomster kan være af forskellige toner. Blomstrer i meget lang tid, denne begonia er let og enkel at passe på.

Gule ampeløse begonier:

 • Begonia Golden Balconi flot. Stilkene er op til 25 cm høje. Blomster er orange og gule, dobbelt, har en diameter på 13-15 cm. Blomster udsender en behagelig lugt. Blomstrer fra maj til oktober. For afstigning skal du vælge et godt oplyst eller let skyggefuldt sted. Det tilrådes at plante i løs og nærende jord, der har en neutral reaktion;
 • Belleconia Ivory (creme). Blomsterne har spidse kronblade, der ligner georginer. Kulturen har faldende stængler 30-40 cm lange;
 • Margarita F1. Blomsterne ligner gule roser.

Golden Balconi sort

Ampeløse røde begonier:

 • Carmen. Den har op til 40 cm lange hængende stængler og smukke mørkerøde blomster. Planter plantes i blomsterbed, de dekorerer verandaer, terrasser og havepavillon;
 • Belleconia Elserta (rød). Dette er ampelous frotté, ikke knoldbegonia. Det har fremragende immunitet mod sygdomme og er meget resistent over for skadedyrsangreb. Der er mange blomster på stilkene, de er placeret på lange hængende skud;
 • Santa Cruz solnedgang. Den har stængler på 40 cm. Blomsterne er orange-røde, ligner fuchsia.

Variety Santa Cruz Sunset

Begonia boliviansk rigelig

Boliviansk ampelbegonia blev opdaget i Bolivia i 1864 af R. Pierce. Han bragte planten til Storbritannien. Boliviansk begonia har knolde. Hun kom fra en art, der vokser på klipper, meget følsom over for vand og kulde. Dens dagslys er 14 timer og vokser ved temperaturer over 13 ° С. Hun har brug for gødning med kvælstofgødning.

Bemærk! Denne art dyrkes ikke som andre arter. Hvis du placerer dem på et åbent område for tidligt, når dagene stadig er korte og lufttemperaturen er lav, bliver kulturen syg. Jo senere du flytter det til stedet, jo bedre vil det vokse, og jo hurtigere vises knopperne.

Chanson

Busken vokser 5-8 stængler op til 40 cm lange. Kulturen har halv-dobbelte og dobbelte blomster, der ligner kamelier, med en diameter på ca. 6-8 cm.Stænglerne hængende fra kurve, urtepotter, potter ser godt ud. Begonia ser godt ud både blomstrende om sommeren og kun om vinteren på grund af dens rigelige grønne områder.

Scarlett

Højden af ​​planter af sorten Scarlett er op til 20-30 cm. Løvet er lancetformet, kanterne er taggede. Bladene kan enten være bare eller stærkt pubescent. Blomsterne er store, dobbelte, kan have forskellige farver: hvid, gul, mørkerød. Den vokser 2 blomster i aksillære blomsterstande.

Ampel begonia er ikke værre end andre arter til hjemme- og udendørs dyrkning, og i nogle henseender endnu bedre end den samme petunia. Når man forlader, skal enkle regler følges, og så vil det glæde sig med rigelig blomstring.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have