Ampel uhøjtidelige flerårige blomster til haven

Blomsterne, der dekorerer huse og sommerhuse i smukke hængende potter, kaldes rigelige. Navnet på planten kommer fra ordet "ampel". Sådan kaldes en hængende gryde i nogle europæiske lande. Du kan skabe en ferieatmosfære, sommer og varme på altanen ved at dekorere et havepavillon i haven, en veranda og endda et hus ved at bruge disse planter som indendørs planter om vinteren. En smuk gryde sammenflettet med en plante med flydende blomster kan være højdepunktet i en sommerfest.

Visninger

Ampelplanter til haven, som kan plantes i hængende potter, overrasker med deres mangfoldighed. De mest almindelige er:

 • petunia er dronningen af ​​ampelblomster. Ud over varme og sol har hun ikke brug for noget andet. Selvom hun er etårig, er hun meget elsket af gartnere.
 • ampel fuchsia er meget effektiv, dens blomster er små, men lyse;
 • surfinia kaldes ofte petunia, dens blomster er ens, men mindre. Skud kan nå op til 1 m;
 • begonia er en skygge-tolerant blomst, tåler ikke sol og varme. Ser meget flot ud i en blomsterpotte, greener er øverst i potten, og blomsterstandene falder;

Petunia tønde

 • ampel pelargoner er plantet i flere buske i forskellige farver i en gryde. Flerfarvede hatte med lange skud glæder øjet hele sommeren;
 • nasturtium er lyst og farverigt. Vævet look er velegnet til hængende potter; oprejste buske kan være en dekoration til en blomsterpotte;
 • dichondra kaldes et sølvvandfald på grund af den smukke ebbe af sine grønne blade. Planten blomstrer praktisk talt ikke, dens værdighed er i smuk grønt, hængende en og en halv meter;
 • lobelia er en lys busk med tæt prikket med små blade og blomster. Plantes ofte kun til sæsonen, selvom den er flerårig.

Klassifikation

Planter er opdelt i flere typer og har deres egne karakteristika:

 • afhængigt af præferencer for lys, er der lyselskende og skyggeelskende;
 • blomstrende elsker solen, varmen og regelmæssig vanding. De fleste af dem er enårige. De blomster, der vokser året rundt, kræver yderligere belysning;
 • løvfældende træer kan klare sig godt i skyggen. De har muligvis brug for jord af god kvalitet for at opretholde lyse blade, saftige striber eller pletter;
 • sukkulenter kræver forhold tæt på ørkenen: jorden skal være luftgennemtrængelig, absorbere fugt, luften skal være tør og rigelig belysning.

Plantefordele

Plante mobilitet er en af ​​dens største fordele. Selv i løbet af en sæson kan placeringen af ​​potten ændres: I haven skal du dække over nogle ufærdige områder, skjule byggeriet og reparere områder under fejringen. Planter kræver ikke særlig pleje, de behøver ikke at blive lukket, de har ikke brug for at håndtere ukrudt og skadedyr på åben grund.

Til din information! Hvis jordarealet i haven er lille, men du vil have en farvet blomsterbed, er uhøjtidelige, overdådige blomster til haven en glimrende løsning.

Mulighed for design af blomsterbed

Blomstrer i mere end et år

Ampel stauder forenkler gartnerens liv i høj grad, da de ikke behøver at blive sået hvert år. Det er nok at give dem visse overvintringsforhold. Disse inkluderer:

 • behagelige scovola-vintre i et fugtigt rum ved en temperatur, der ikke er højere end 10 ° C;
 • dichondra dvale med ekstra belysning og sparsom vanding;
 • Bacopa blomstrer ikke om vinteren, men hvis du vander den moderat, vil den overvintre komfortabelt;
 • Campanula equifolia er en flot flerårig plante, der blomstrer hele sommeren.Det overfører vinter sammen med stueplanter. Populært omtalt som "brud og brudgom";
 • flerårig lobelia vil overvintre, hvis den er tildækket og ikke får lov til at overkøle;
 • geranium kan også overvintre i en lejlighed med moderat vanding og lys det blomstrer om vinteren.

Hvad man skal plante, og hvordan man vælger rigelige planter til en sommerbolig

Inden plantning af rigelige haveblomster skal du tage højde for deres præferencer for lys, jord, vanding. Hvis du vil kombinere forskellige arter, skal du plante disse blomster med hinanden, hvis pleje vil være den samme, for dette skal du studere deres beskrivelser.

Bemærk! Planter, der absolut ikke vil være lunefuld for skygge og sol er petunia, geranium, nasturtium, bidense. Disse blomster er modstandsdygtige over for direkte sollys, men kan også vokse i skyggen.

Hængende blomsterarrangementer i haven vil være lettere, da de kan tolereres, hvis planten begynder at vise sin utilfredshed med overskydende eller manglende sollys.

Væg med hængende potter

Sammensætninger fra rigelige planter

På åben grund, ved hjælp af rigelige gadeplanter, kan du oprette et billede. Af de krybende planter, der dækker jorden, er følgende egnede:

 • loosestrife er en flerårig plante, der vokser hurtigt med varmeudbruddet og dækker blomsterbedet. Bladene er runde, blomsterne er gule små, den kan vride sig op og dekorere væggen med sit grønne;
 • lille periwinkle er også en flerårig, som om foråret vil dekorere sine saftige grønne skud med lilla blomster;
 • dichondra vil dække tæppet med lange skud og dekorere blomsterbedet.

Bemærk! For at dekorere haven er gamle ting egnede som gryder og gryder, som kan få et andet liv. Disse kan være gamle vogne, tønder, kurve, sko.

Til sommerhuse kan overdådige planter ikke kun dekorere stedet, men også flette et hegn, et lysthus, små strukturer (brusebad, kælder, udhus).

Selv lige placerede gryder langs stien bliver allerede en dekoration og vil muntre både gæster og ejere op.

Til din information! Jo mere pleje og opmærksomhed der investeres i begyndelsen af ​​en blomstervækst, jo lysere og længere vil den glæde sin gartner.

Kontrasterende kombinationer

For blandede sammensætninger kan du kombinere forskellige blomster, eller du kan plante den samme type forskellige blomster. Pelargonium, petunia, nasturtium, fuchsia, verbena bliver vidunderlige naboer. De har det godt sammen med andre plantearter. Når du opretter en sang, kan du spille med:

 • farve, der vælger kontraster: hvid petunia og rød pelargonium, blå lobelia og gul begonia, fuchsia og hvid bacopa;
 • niveauer. Farvede bolde kan bruges til at dekorere væggen i niveauer. I sådanne enkeltgryder vil petunia, bacopa, lobelia, bidense blomstre sfærisk;
 • form og højde. For eksempel eksisterer dichondra, hvis piske hænger nede, perfekt sammen med petunia. Fuchsia blomster falder ned, og nasturtium kan flagre i midten.

Niveau i en gryde

Næsten alle typer ampeløse planter er velegnede til at skabe hængende haver, det vigtigste er at huske, at jo mindre potten er, jo oftere kræver planten vanding. Fyldige blomster til haven, uhøjtidelige i pleje, vil opmuntre dig indtil det er meget koldt.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have