Sådan plantes en rigelig petunia korrekt

Petunia ampelous adskiller sig fra andre blomster i en helt usædvanlig farve. Én gang er nok til at se på planten og ikke glemme det. Skuddets længde kan være op til 1,4 m, de falder smukt ned.

Den krybende type stængler er ikke den eneste fordel ved denne blomst. Bladene er silkeagtige og let luftige. Grønhedsgraden afhænger af blomstens alder. Denne artikel beskriver detaljeret, hvad ampelous petunia er, og hvordan man plejer det.

Petunia i en urtepotte

Hvordan man formerer ampeløs petunia

Skær blomster og nedre kronblade fra stiklinger afskåret fra den sort, du kan lide, plant den i en blomsterpotte eller anden rummelig fad og læg den på et mørkt sted i flere uger. Dette er den mest populære form for avl.

Skæremetoder:

 • fra almindelige kimplanter
 • fra sidste års blomst fra en blomsterbed;
 • i vand.

Til din information! Petunia tager rod ganske enkelt, det er vigtigt at opretholde det krævede fugtniveau. Hvis der ikke er nok vand, vil blomsten simpelthen dø.

Fordele ved podning

Opskæring er ikke kun den nemmeste, men også den korrekte måde til vegetativ formering af planter på. Der er visse fordele ved denne metode:

 • ved hjælp af stiklinger kan der dyrkes en nøjagtig kopi af livmoderblomsten inklusive alle dens genetiske og fænotypiske egenskaber;
 • det viser sig at spare på kimplanter og frø, som ikke altid viser 100% spiring;
 • dette er den hurtigste måde til reproduktion, rodfæstning og spiring tager kortere tid end plantning af frø;
 • datterblomster er meget mere hårde og stærkere end med frøplanter eller frøavlsmetoder.

Det er muligt at dyrke en stærk og god blomst under stiklinger kun ved at observere teknikken, plantetid og med den korrekte forberedelse af plantematerialet.

Bemærk! Gartnere siger, at det kun er tilrådeligt at skære terry petunier med stiklinger, da frø ikke spiser i alle tilfælde.

Skæreproces

Skæring af petunier i vand

Hvordan skæres ampeløs petunia i vand? Dette er en af ​​de lette avlsmetoder til petunier. Fra moderbusken skal du afskære de apikale stiklinger, der er ca. 13 cm lange. For at forhindre dem i at rådne i vandet skal du afskære de nedre kronblade og efterlade ca. 5 stykker. Jo længere stiklinger er uden vand, jo sværere bliver det for dem at rodfæste sig, så de skal placeres i et glas så hurtigt som muligt.

Hvordan man formerer petunia korrekt i vand:

 • det er nødvendigt at tage gennemsigtige beholdere
 • når vandet fordamper, ændres det ikke, men lidt efterfyldt;
 • opvasken er dækket med et gennemsigtigt låg for en drivhuseffekt;
 • efter cirka en uge vil klipningen slå rod og kan transplanteres i haven.

Til din information! Hvis kun en del af prøverne ofte vokser fra de plantede frø, accepteres næsten alt efter podning med nogle få undtagelser. Hvis kimplanterne passes ordentligt, vokser de uden problemer.

Voksende petunia stiklinger i jorden

At sprede en blomst med frø er lang og vanskelig. For at vokse en petuniablomst korrekt fra frø skal du købe godt frø og skabe en temperatur for det ikke højere end 25 ° C.

Inden plantning af frøene spildes jorden med en let opløsning af kaliumpermanganat.Blomsten har små frø, så de plantes overfladisk i den færdige jord. Tallerkener med frø skal dækkes med folie eller glas og fjernes til et trækfrit sted med masser af lys. Plantninger er forbudt at åbne i tre uger. På dette tidspunkt består pleje kun i at opsamle kondensat fra dækfilmen.

Bemærk! Når de første skud vises, skal de åbnes let i flere timer for bedre luftmikrocirkulation. Hvis dette ikke gøres, dør planten.

På dette tidspunkt skal du sprøjte godt og fodre planten et par gange. Hver gang lufttiden skal øges. Når de første kronblade vises, kan dækslet fjernes. Som topdressing er det bedre at bruge produkterne fra firmaet "Garden of Miracles".

Gødning

Grundlæggende regler for formering af petunier ved stiklinger

Overvej følgende under plantning og pleje:

 • Det anbefales at plante planter om foråret, fordi det i løbet af denne tid er lettere at kontrollere sollys og give den nødvendige varme. I begyndelsen af ​​sommeren vil petunier blomstre voldsomt;
 • stiklinger kan skæres selv fra unge buske. Denne kultur tåler beskæring godt, og for ampeløse arter vil det simpelthen være nødvendigt;
 • det er forbudt at bruge den samme blanding flere gange til blomsterplanter.

Bemærk! Stiklinger blomstrer ca. 1,5 måneder efter beskæring.

Efter at have plantet dem i august vil en hel busk med blomster være klar i midten af ​​efteråret. Og efter at have skåret grenene i april, i begyndelsen af ​​juni, vokser der faste kimplanter, som sikkert kan transplanteres i jorden.

Hvornår og fra hvilken busk skal du skære stiklinger

Det er ikke nødvendigt at vente på, at busken falmer, det anbefales at tage stiklinger fra blomstrende buske og vælge smukke, stærke.

Dette skal gøres i begyndelsen af ​​august - september.

Hvordan en ideel stilk ser ud:

 • ca. 5 cm lang (meget lange grene rodfinder ikke godt);
 • med 4 par kronblade;
 • du skal skære i en skrå vinkel og under en knude (knuden er krydset af kronbladet med stilken). Stammeskæringen kan også have to snit, i hvilket tilfælde det øverste snit skal gøres lige.

Bemærk! Stiklinger fra mange husholdningsplanter (især mælkeblomst) skal holdes på bordet i nogen tid, så de kan tørre ud. Men med petunier er det anderledes: så snart grenene er afskåret, skal de bruges med det samme. Hvis de forværres, vil de sandsynligvis ikke forsvinde i fremtiden. Den afskårne stilk opbevares i ca. 3 timer.

Ampel petunier: hvornår og hvordan man planter

For at plante petunier korrekt skal du oprette visse betingelser for dem:

Betingelser for forberedelse af stiklinger

Ifølge erfarne gartnere skal moderplanten forberedes om sommeren til at skære en plante i februar-marts. For at gøre dette, i slutningen af ​​august, gør de dette med moderluden: de afskærer de gamle skud på busken og graver den derefter ud med en jordklump og planter den i en beholder af passende størrelse (ca. 20 cm i diameter), som bringes ind i et varmt rum, så vinter og frost ikke ødelægger planten.

Plantedatoer til rodfæstede stiklinger

Plant i en hængende planter

Det er ikke for ingenting, at denne blomst betragtes som lunefuld, fordi den er umulig at forplantes ved direkte såning i åben grund. Meget små frø er kun nødvendige til frøplantevækst. Petunia er lunefuld både for jordens sammensætning og overholdelse af såtid.

Bemærk! Oprindeligt skal du forstå, at der er en høj risiko for kimdød, så du skal ikke bekymre dig om dette.

Petunier er ret resistente over for forskellige skadedyr, men der er nogle sygdomme, der kan påvirke dem:

 • hvis busken er ramt af en edderkoppemid, så er en gennemsigtig spindelvæv synlig på kronblade, hvilket forårsager rynker og tørring af bladene;
 • thrips (små mørkfarvede skadedyr) er mere tilbøjelige til at angribe planten under blomstringen. Dybest set lider stammer og blade af petunia af dem;
 • det farligste er bladlus, det påvirker hele planten fuldstændigt.Hvis du ikke tager handling, dør blomsten helt på kort tid;
 • det er bedre at sprøjte ved hjælp af specielle kemiske opløsninger, der let ødelægger sådanne skadedyr. Når du anvender dem, skal du følge instruktionerne.

Nogle sorter af petunier er ret lunefulde. Men med ordentlig pleje og konstant befrugtning kan du plante smukke buske med dine egne hænder. Til formering kan du bruge en hvilken som helst af de metoder, der er beskrevet ovenfor. Der vil være tab, der er ingen vej uden det, men de fleste af dem vil vokse, og om sommeren vil de behage med rigelig blomstring.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have