Ampelplanter til hjem og altan

Ampel indendørs planter er en dekoration af ethvert hjem. De grønner ikke kun lejligheden, så den ser friskere ud, men beriger også luften med nyttige stoffer. Disse blomster er kendetegnet ved aktiv vækst og krøllet struktur. At finde et sted til en sådan blomst er meget simpelt på grund af dens specificitet kan den dekorere ethvert hjørne og sidde komfortabelt i det. En lang, fleksibel stamme af disse blomster klamrer sig til enhver støtte, der kommer i dens sti, så du kan kontrollere dens vækst.

Ampel planter til hjemmet

Ofte placeres ampeløse planter på vægge, for eksempel i ophængt tilstand eller på hylder. Således kan blomsten enten hænge ned smukt eller krølle sig langs væggen og stole på forskellige enheder eller specielle gitter. Indendørs ampeløse planter er rige på deres mangfoldighed: de adskiller sig i farve, blomstringsperioder, form, bladstruktur osv. I pleje er sådanne blomster generelt uhøjtidelige, kræver kun vanding og undertiden fodring. Da der er så mange arter, vil enhver elsker af flora være i stand til at finde en passende mulighed for sig selv.

Ampel planter

Typer af dværgplanter til hjemmet

De vigtigste typer ampel indendørs planter:

  • Blomstrende. Blomstrende planter inkluderer indendørs planter, der følgelig blomstrer med jævne mellemrum. De mest populære er: klatring af begonia, indendørs jasmin, achimenes, mandeville;
  • Dekorativ løvfældende. Disse planter dekorerer rummet med deres smukke blade. Deres mest fremtrædende repræsentanter: nefrolepis, roicissus, jomfruhår. Nogle dværgtræer til hjemmet, for eksempel ficus, klassificeres også som dekorative løvfældende blomster. Denne blomst er underdimensioneret, men den ser meget harmonisk ud i rummet.
  • Ampel succulenter er kendetegnet ved deres elastiske vandige blade. Oftest er disse planter små. For det meste er de meget blide. Strukturen af ​​en sådan blomst er meget let at beskadige, så det kræver omhyggelig håndtering.

Ampel blomster til altanen

Ampelblomster er meget alsidige planter. De kan krølle facaderne på bygninger, dekorere gader og også placere dem i rumforhold, for eksempel på en altan eller i nærheden af ​​et vindue. Alle tre muligheder vil fungere som en fremragende dekoration til rummet såvel som en måde at grønne miljøet på.

Ampel blomster på altanen

Stedet for overdådige planter på balkonen vælges afhængigt af typen. Nogle kan lide mere lys, andre mindre. Blomstrende planter vokser for eksempel bedst i områder, der er tættere på vinduerne øst eller vest.

Dekorative løv og sukkulenter, som til gengæld som lys mindre, så det er bedst at placere dem bag på rummet. For at blomsten skal være smuk fra alle sider, skal potten med jævne mellemrum drejes, så udvikler den sig symmetrisk.

Til din information! Jo længere blomsten er fra lyskilden, jo lysere er knoppen og mønsteret på den.

Hvordan man dyrker vedbend på altanen

Ivy er den mest populære ampeløse plante, der opdrættes i huset. Det føles godt både udendørs og indendørs, skygge-tolerant. Forskellige typer vedbend kommer fra Sydeuropa og Nordafrika.Farven er forskellig: der er tofarvede eller enfarvede blade med en mørkegrøn eller lysegrøn farve. Bladform - kantet, rhombisk.

Ivy på altanen

Denne blomst kan vokse op til 30 m lang, så hvis du ønsker det, kan du krølle hele væggen med den. Den bedste jord for en plante vil være en blanding af jord, humus og flodsand. Ivy er ikke kræsen ved vanding, men på forskellige tidspunkter af året kræver det en individuel tilgang. For eksempel, om sommeren er det bedst at vand rigeligt og spray ofte.

Bemærk! For at plantens blade altid skal forblive lyse, smukke og opretholde et sundt udseende, skal der regelmæssigt fjernes støv fra dem og tørre hver af dem med vand ved stuetemperatur.

Blomsten formeres ved stiklinger. Normalt plantes de i en gryde i flere stykker. Således viser blomsten sig at være meget frodig og starter mange grene. I perioden med rigelig vækst anbefales det at hjælpe planten ved at fodre den med forskellige gødninger.

Ampel tomater: vokser på altanen

Dyrkning af rigelige grøntsager kan tjene som et glimrende alternativ til blomster, især da de ikke engang kræver en separat havegrund. En af mulighederne er ampeløse tomater. De er lidt forskellige i størrelse fra de sædvanlige, men smagsmæssigt overgår de alle forventninger. Du skal på forhånd forstå, at dyrkning af tomater på balkonen kan kaldes mere underholdning end havearbejde, da høsten vil være lille, men nok til et par salater.

Hvorfor er det værd at foretrække ampeløse tomater? Fordelen ved tomater er, at betingelserne for at dyrke dem er meget bekvemme: frugterne er ikke modtagelige for skadedyr, tilstanden "vejr" kan indstilles uafhængigt.

Såning af rigelige tomater til kimplanter skal udføres i marts. Primeren er velegnet til almindelig, universel. Det vigtigste ved dyrkning af ampeløse tomater er måske vanding. Det skal være moderat, det er værd at sørge for, at posten ikke bliver våd.

Du skal dykke kimplanter, efter at de første blade vises. Tomater skal transplanteres i permanente beholdere i maj. For at få en god høst er det bedst at vælge en kapacitet på 3-4 liter til plantning. Du kan bruge den samme jord til dette som ved plantning af kimplanter.

Vigtig! For ikke at skade unge tomater er det nødvendigt at transplantere planten i en gryde sammen med en jordklump.

Bacopa på balkonen

Bacopa er en meget frodig blomst, rigeligt blomstrende og uhøjtidelig, derfor er den fantastisk at dyrke derhjemme, men den er også passende til at dekorere gaden. Der er mere end 100 arter af disse planter.

Bacopa på balkonen

Planten har små lysegrønne blade, skuddene når nogle gange 60 cm. Blomstring finder normalt sted i bølger: i starten begynder bakopa med en rigelig farve, hvorefter den gradvist bliver mere moderat, men genoptages derefter igen.

Blomsten elsker fugt meget, derfor kræver den hyppig vanding. Fordelen ved denne plante er, at den let tåler ekstreme temperaturer og vokser både i solen og i delvis skygge.

Altfiolen er flot på balkonen

En anden blomst, der ikke efterlader nogen producent ligeglad. Det kan dyrkes fra både kimplanter og frø.

Til din information! Et andet navn for viola er stedmoderblomst.

For at planten kan blomstre voldsomt, skal der lægges stor vægt på belysning. Blomsten er ikke skyggeelskende. For viola er det bedst at vælge diffust sollys og direkte stråler. Men hvis sommeren er meget varm, skal den være skjult for så rigeligt lys. Derhjemme vokser viola bedst på åbne balkoner, hvor der kommer meget sollys ind. Du kan eksperimentere med vindueskarmen, men det er værd at sørge for, at vinduet konstant er åbent.

Viola ser godt ud både i almindelige blomsterpotter og i hængende kurve.

Viola

Vigtig! Selv under plantning skal der lægges stor vægt på dræningslaget, da violaens rødder kan rådne.

Hvilke indendørs planter kan opbevares derhjemme

Blandt indendørs ampeløse blomster er der både gunstige og ugunstige, endda giftige for mennesker. Derfor skal valget af blomster til din lejlighed behandles meget omhyggeligt.

Der er dog nogle, der endda anbefales at have i hver lejlighed. Dette skyldes deres gavnlige egenskaber, gode effekter på helbredet samt forskellige tegn, der er kommet ned til vores dage fra oldtiden for at holde hjemmet komfort.

De mest gunstige planter til hjemmet er:

  • tradescantia;
  • ficus;
  • hoya;
  • klokke;
  • Gyldent overskæg.

Hvilke indendørs blomster kan ikke opbevares derhjemme

Under ingen omstændigheder skal du opbevare giftige planter i huset. Dampe fra deres blade kan skade menneskers sundhed, især skal du være forsigtig, hvis børn og kæledyr bor i huset.

Bemærk! For eksempel kræver begonia årvågenhed over for sig selv. Denne plante indeholder salte af oxalsyre, som kan efterlade forbrændinger på huden.

Ampel husplanter vil være en fremragende dekoration til ethvert hjem. Deres store variation giver hver husmor mulighed for at vælge en passende blomst, der supplerer interiøret. Manglende besvær med dem skubber endnu en gang for at give præference for den fyldige blomst.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have