Sådan reproducerer indendørs vedbend eller heder

Almindelig vedbend er en curlingplante, der findes i næsten enhver have og køkkenhave. Mange middelalderlige slotte og huse er sammenflettet med denne uhøjtidelige plante. Han kan ændre landskabet uden anerkendelse. Krat af stedsegrøn vedbend giver et meget mystisk blik på hegn, træer og grotter. Med hensyn til dets fysiske og organoleptiske egenskaber ligner det meget cyklamen (vedbendformet blomst).

Hvad er denne plante?

I verdenshistorien er der mange legender og myter forbundet med denne plante. I legenden om Deonis siges det, at han som baby blev beskyttet af pludselig optrådte murgrønne fra en bestemt død. Bevis for dette er, at han, da han var vin til vinfremstilling, prydede sig med bladene og skuddene fra denne smukke plante.

Hvordan ser det ud

Voks vedbend (hoya) findes i naturen. Det ligner meget en liana, og navnet "voks" er forbundet med bladets specielle glans. Hoya vedbend er meget almindelig blandt amatørgartnere såvel som i naturen med et tempereret klima.

Til din information! I egyptiske, kristne og semitiske kulturer betegnet vedbend knyttet til en støtte hengivenhed og udødelighed.

Så efter at have lært bekendt med vedbend, kan du fortsætte med metoderne til reproduktion.

Hvordan vedbend reproducerer sig

Der er to måder at udbrede vedbend eller heder, som det også kaldes:

Stiklinger

Denne form for reproduktion er ret praktisk, fordi det ifølge botanikere garanterer næsten 100% af resultatet.

For at gøre dette skal du udføre flere procedurer:

 • Skær stiklinger af, plant i en forberedt gryde med jord. Der bør lægges særlig vægt på jordens kvalitet. Den skal være smuldrende, fri for snavs og sten.
 • Dernæst skal du forberede jorden i en separat beholder. Du får brug for det senere. Det skal rengøres for snavs, urenheder og også løsnes og ikke tørre. Ifølge råd fra mange sommerbeboere er løvjord med sand den bedste jord til vedbend.

Bemærk! Den første betingelse for transplantation er tilstedeværelsen af ​​rødder på stiklinger. Dette gør det muligt for planten hurtigt at vænne sig til den nye jord.

Når alt det ovenstående er gjort, skal stiklinger slå rod. Korrekt pleje og rettidig vanding af jorden er også meget vigtig. Ivy-formering med stiklinger er almindelig blandt både erfarne gartnere og uerfarne amatører.

Reproduktion af hegn ved stiklinger

Skud, eller hvordan man dyrker vedbend fra et skud

Denne form for avl kræver lidt mere indsats. Der er en chance for, at denne transplantationsmetode ikke bliver kronet med succes, da dette vil kræve lidt erfaring og dygtighed. Sådan gør du det rigtigt:

 1. Til transplantation skal du bruge et skud, der har ca. 10 blade på bagagerummet.
 2. Det er nødvendigt at trykke forsigtigt skyderen ind i det forberedte sand, så kun blade er synlige på overfladen, og selve skyderen går under jorden.
 3. Efter 10 dage skal rødderne gå fra knopperne fra bladene, der er under jorden.
 4. Et skud skal graves ud af jorden og skæres, så hver stikling har et blad og en rod.
 5. Yderligere plantning sker på samme måde som med stiklinger.

Udtalte skud på stammen

Lag

Den tredje metode er lige så praktisk og praktisk som den første. Det kaldes lagdeling. For at gøre dette skal du gøre som følger:

 1. Vælg de længste skud.
 2. Lav ca. tre snit på hver. Fastgør den derefter til jorden med specielle botaniske tøjklemmer (denne proces kaldes rodfæstelse).
 3. Inden for en dag skal rødderne vises ved nedskæringerne. Derefter skal du omhyggeligt adskille stiklinger fra hinanden og transplantere sikkert forskellige steder.

Sådan rodlag

Hvordan man formerer indendørs vedbend

Ivy er en vejrbestandig udendørs plante. Han har et stort antal brødre. En af dem er indendørs vedbend. Planten er identisk i alle parametre og dimensioner med almindelig vedbend. En forgrenet stilk med mange blade vil dekorere vindueskarmen og nemt gøre balkonen til en jungle.

Indendørs vedbend: kan jeg holde det hjemme?

Spørgsmålet er kontroversielt. Det er meget vigtigt at bruge meget tid på vanding, genplantning og beskæring af bladene. Derefter kan du sikkert plante det i potter og placere det på vindueskarmen. Avlsmetoderne er de samme som for gadeudsigten.

Er det muligt at købe vedbensfrø

Et stort antal vedbenssorter findes i botaniske butikker. De uhøjtidelige former, som denne yndefulde plante har, kan bruges til at dekorere vægge, hegn såvel som tage og træer.

Bemærk! De mest almindelige er: baltisk, yndefuld, vinter, miniature osv.

Der er også forskelle i fysiske egenskaber blandt arten. Det vil sige, den ene eller anden række vedbend elsker mere cool og omvendt. Nogle trives bedre i kølige årstider, andre i varme årstider. Derudover har en bestemt type en bestemt bladform: afrundet, spids og også oval.

Sådan transplanteres vedbend

Planten transplanteres i flere tilfælde:

 • hvis rødder, der stikker ud af potten, bliver mærkbare
 • hvis vækst og udvikling er gået i stå.

Derudover er det muligt uden at være opmærksom på alle disse faktorer at transplantere unge skud årligt. For flerårige skud er det nok bare at ændre det øverste jordlag i en gryde til en frisklavet.

Bemærk! Den omtrentlige sammensætning skal være som følger: grønne, tørvede, sodede jordtyper sammen med sand i lige store forhold.

Det mest foretrukne tidspunkt at plante en blomst er foråret, nemlig marts-april. Dette er meget vigtigt, da det ikke er let at plante vedbend i en gryde korrekt. Beholderen skal være ca. et par centimeter større end den tidligere anvendte. Derefter er det nødvendigt at hælde en rigelig mængde vand på rodjorden for at danne en klump. Grib derefter forsigtigt stammen og træk den ind i en ny gryde. Drys med ny jord, og efterlad lidt plads ved kanterne, så vand kan dræne. Det sidste trin er at vande planten og sprøjte bladene og stammen.

Vigtig! Det er bedst at holde en nytransplanteret blomst væk fra træk og også gemme sig for direkte sollys.

Plejefunktioner

Det er en stor held for gartneren at holde vedbend i sin have. Ligesom geranium kræver denne plante ingen særlig pleje.

Ivy tilpasser sig let til forår og efterår. Tåler fra 7 ° C til 14 ° C. Om sommeren kræver det mere vanding end om foråret eller efteråret. I varmt vejr skal du sprøjte vedbendebusk oftere. For skuddets og stiklingernes levetid skal stængelens ender konstant klemmes til jorden. Dette vil sikre væksten af ​​nye skud.

Bemærk! Edderkoppemider såvel som kæmpeinsekter er direkte fjender af vedbend.

Ivy efter potning

Mulching og jordpleje

I tilfælde af et specielt behov for dyrkning af vedbend anvendes gødning: både organisk og mineralsk. Mulching bruges til at holde vedbend sund og jorden under den. For at gøre dette tilsættes det dråbevis og derefter dækkes med kompost såvel som humus fra blade og savsmuld.

Korrekt vanding

Korrekt vanding og rettidig kunstvanding af landet er meget vigtigt for enhver plante, herunder vedbend. Dette er især nødvendigt i såvel varme som tørre årstider. Der er flere typer vanding:

 • regn (naturlig), men ikke regelmæssig om sommeren
 • overflade (normalt fra en slange);
 • dryp (sprøjtning med en sprøjtepistol).

Bemærk! Alle typer kunstvanding afhænger direkte af naturlige træk såvel som det tilgængelige vandingsudstyr.

Beskæring

En procedure, der har en positiv effekt på væksten og udviklingen af ​​planten. Vedbensbeskæring skal udføres om sommeren og efteråret. Proceduren udføres med almindelige havesaks. Alle tørrede blade afskæres såvel som overskud, der stikker ud i forskellige retninger og har et ikke særlig behageligt udseende.

Beskæring af vedbend sker ikke kun af hensyn til udseendet, men også for fornyelsen af ​​stilkene. Således er planten mættet med ilt, hvilket bidrager til yderligere vellykket vækst. Når vedbend er trimmet korrekt, vil haveområdet se meget pænt og pænt ud. Det er en fornøjelse at plante og sprede gade vedbend!

Korrekt beskæring af blade

Selvom vedbend ofte findes i naturen, kan ikke alle passe ordentligt på det. Ejeren af ​​denne fantastiske plante skal omhyggeligt overvåge vanding, overskydende skud og jord, og så vil planterne takke dem med deres smukke forgrenede udseende.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have