Pear Williams - beskrivelse og karakteristika af sorten

Frugtafgrøder har længe været populære blandt gartnere. Der er intet område, hvor bortset fra solbær, æbletræer og blommer ikke ville være plads til en pære. Williams-pæren er især værdsat af gartnere. Det er berømt for sin uhøjtidelige pleje, søde, aromatiske frugter og høje opbevaringshastigheder. Derudover er der flere underarter af sorten, der bærer frugt tidligere eller senere i sommersæsonen.

Beskrivelse og karakteristika for sorten

Denne pæresort fik sit navn takket være en engelsk opdrætter. Skaberen var fokuseret på det varme klima i hans region og var ikke ligeglad med at tilpasse kulturen til de frosne vintre i Rusland. Derfor anbefales sorten at dyrkes i milde klimaer.

Williams pæresort er berømt for sin uhøjtidelige pleje, søde aromatiske frugter og alsidighed i forarbejdningen.

Træet er ikke højt og vokser sjældent op til 3 meter i højden. Det har et klassisk ovalt løv, let buet med glans udvendigt. Kronen er tæt, pyramideformet. Skuddene er kraftige, tykke, buede. Kulturen er ikke selvfrugtbar, så der er behov for at plante en bestøversort ved siden af ​​den. Begynder at bære frugt efter det tredje leveår. Frugterne er saftige, duftende.

Til reference! I Den Russiske Føderations statsregister er Williams-pære registreret som en tidlig efterårspære. Dets andet navn er hertuginde sommer.

Anbefales til dyrkning i varme klimaer

Beskrivelse af træet

Træet vokser hurtigt, hurtigt. Frugter fra 3-4 år i nærværelse af kvæde som en bestand. Efter den første frugtning sænkes Williams vækst. Den spredte, fortykkede krone vokser i en vinkel. Filialer af en brunlig skygge med en grå farvetone, der bøjes til jorden under frugtens vægt. Pæren er ikke i stand til selvbestøvning. Bladene er store, ovale, glatte og skinnende. På kanten af ​​bladet er der små, hyppige hak. Blomstrer sent.

Frugt

Frugter er normalt pæreformede, store. Vægten af ​​hver frugt varierer fra 170 til 250 gram. Huden er tynd med mørke pletter. Frugtfarven er gul med rødlige sider. Nogle underarter kan have rød farve.

Pulpen er saftig med en cremet skygge. Delikat i struktur med en let kornethed. Frugten smager sød, honningfuld med muskatnoter. Aromaen er lys, intens.

Frugtfarven er gul med rødlige sider

Produktivitet og opbevaring af frugt

Hver blomsterstand af sorten har mindst 5 blomster, hvoraf 2-3 pærer er bundet. Høsten modner i begyndelsen af ​​august. Udbytteegenskaberne for denne afgrøde blev meget værdsat. Jo ældre træet er, jo mere frugt. Men glem ikke indflydelsen af ​​eksterne faktorer: stedet for vækst, klima og landbrugsteknologi.

Et træ ældre end 10 år med god pleje under milde klimatiske forhold kan behage en gartner med en høst på 150 kg.

Ved stuetemperatur vil fosteret ligge i højst en uge. I en kælder eller køleskab ikke mere end en og en halv måned. Længere opbevaring kræver nogle anbefalinger:

 • tidlig høst, en uge før fuld modning
 • indpakning af hver frugt med pergament;
 • pæn opbevaring i en trækasse;
 • opbevaringstemperaturen bør ikke være lavere end 1 ° C og ikke højere end 2 ° C
 • luftfugtighed inden for 90% -mærket
 • 2 gange om måneden tjek for frugt ødelæggelse

Vigtig!At holde pærer friske er ikke lang sigt. Det er mere tilrådeligt at opbevare frugten efter forarbejdning: i form af skumfiduser, konserves, syltetøj, tørretumbler og kompotter. Når fersk mad er frossen, kan opbevaringen forlænges op til to år.

Udbyttekarakteristikken for Williams-pæresorten er meget værdsat.

Cyklisk frugtning og selvfrugtbarhed

Pære William blomstrer tidligt, men i lang tid. Den fulde modenhed af frugterne finder sted i det andet årti af august. Afgrødens volumen afhænger af klimaforholdene og træpleje.

Da sorten ikke er selvfrugtbar, bør der være et bestøvningstræ i nærheden. Oftere er det Forest Beauty, Paz Crassan, Alexandrovka eller Oliver de Ser.

Fordeling af sorten efter region

Sorten skylder sin fødsel til England. Derefter blev det bragt til Frankrig og derfra til Krim og syd for Rusland. I dag betragtes kulturen som en reference og dyrkes under varme forhold i sådanne regioner i landet som: Adygea, Kaukasus, Krasnodar Territory.

Ofte fundet i Ukraine, Georgien, Litauen, Moldova, Turkmenistan, Aserbajdsjan.

Sygdomme og skadedyr

Williams er en sort, der er tilbøjelig til sygdomme i de karakteristiske pæretræer. Oftere som:

 • sårskorpe;
 • frugt rådne;
 • rodkræft;
 • cytosporose;
 • rust.

For denne sort er insekt skadedyr ikke udelukket.

Til forebyggende og hygiejniske formål mod rust og skur skal træer behandles to gange om året med Bordeaux væske eller kolloidt svovl opløst i vand.

For at bekæmpe cytosporose anvendes haven var og kobbersulfat.

Frugterot forhindres af jodopløsning eller andre fungicider købt i havearbejde.

Hvis der er mistanke om rodkræft, ødelægges planten ved det første tegn på sygdommen. Ellers kan du ødelægge de nærliggende træer. For at undgå sygdommen opbevares kimplanterne i en opløsning af kobbersulfat i 20 minutter, før de plantes i jorden.

Sanitær sprøjtning af træer finder sted 2 gange om året. For at gøre dette skal du bruge fungiciderne Korsar, Iskra, Aktara eller Inta-Vir.

Varianter af pære Williams

Beskrivelsen af ​​Williams pæresort indebærer tilstedeværelsen af ​​flere underarter, der ikke er ringere end hende i smag:

 • Helbrede. Underarten elsker varme steder, blomstrer voldsomt og bærer frugt godt. Blomstrer med en lyserød nuance. Pærer er aflange, lyse gule. Pulpen er saftig, kornet, sød og sur i smagen.
 • Williams er sommer. Den bedste repræsentant for underarter af sin art. Det vokser hurtigt. Det når sin maksimale modenhed i en alder af 12 år. Kulturen er lav med en gullig bagagerum og grene. Den blomstrer sent, da den rent faktisk bærer frugt. Du kan plukke de første pærer tidligst i begyndelsen af ​​september. Frugter med en skinnende, grønlig skræl, lyserød. Smagskarakteristikaene for den gulhvide saftige papirmasse fik den højeste vurdering.
 • Williams Red eller Rouge Delbara er et kompakt træ, tæt dækket med løv. Høst fra ham bør forventes tidligst det femte år efter plantning. Modner i slutningen af ​​august. Frugter er aflange med en ujævn hud af en bourgogne nuance. Pulpen er cremet, syrlig med en lys muskat eftersmag.
 • Moskva hertuginde. Har høj frostmodstand og gennemsnitligt udbytte. Frugterne er tidlige og meget store. Nogle gange op til 1 kg i vægt. Har en delikat mild smag og behagelig aroma.
 • Vinterhertuginde. Ikke lunefuldt at passe på, men kræsen omkring jorden. Elsker solrige områder. Giver en god høst med store frugter. Men sent midt i efteråret. Frugterne er store, der vejer 500 gram, gule. Smagen er honning med en let syrlighed.

Fordele og ulemper

Williams-pæren har ligesom andre afgrøder en række fordele og ulemper. Plusserne af arten inkluderer:

 • tidlig modenhed
 • høj produktivitet, især i modne træer;
 • smukt udseende af frugten
 • ikke krævelse af jordindikatorer

Sammen med plusser er der nogle ulemper ved sorten:

 • lav vinterhårdhed, risikoen for frysning af træets skud og rødder;
 • manglende selvbestøvning
 • intolerance over for tørke
 • modtagelighed for sygdom

Sorten har mange fordele, såsom: højt udbytte, god smag af frugt og deres rige nyttige egenskaber.

Landing

Til plantning af en frøplante vælges et godt oplyst, trækbeskyttet sted. Bestøvningstræer skal vokse ikke langt fra plantematerialet. Ellers vil der ikke være nogen høst, fordi Williams kultur ikke er selvfrugtbar. Frøplanten vælges ikke mindre end et års leveår og ikke mindre end 1,5 meter i højden.

Træerne plantes om foråret efter frost, men inden knopperne svulmer op. Efterårsplantning udføres inden starten på den første frost, så kimplanten har tid til at få alle de nødvendige næringsstoffer fra jorden.

Landingsteknologi

Plantehullet skal være mindst 80 cm i diameter og i dybden. Pærens rodsystem opbevares i en vækststimulator i ca. 10 timer, hvorefter den sænkes ned i hullet og drysses med en blanding af havejord, humus og superphosphat. Så vandes rigeligt. For at støtte kimplanten graves en pind ved siden af ​​den. Afstanden mellem træerne opretholdes mindst 4 meter.

Hullet til plantning af en frøplante skal være mindst 80 cm i diameter og i dybden

Landbrugsteknik

For aktiv vækst og frugtning er det nødvendigt at passe korrekt på afgrøden. Nemlig:

 • Vanding skal være regelmæssig, især i tørre årstider. I de første 3 år vandes pæren rigeligt hver måned. Området omkring bagagerummet bør ikke tørre ud. I tilfælde af overdreven nedbør reduceres vandingen kortvarigt. De holder helt op med at skylle træet før frost.
 • Regelmæssig ukrudtsbekæmpelse.
 • Mulching hjælper med at holde fugt i bagagerummet.
 • Gødning påføres tre gange om året. Om foråret fodres Williams med nitrogenstoffer, om sommeren med en mullein og om efteråret med kaliumholdige præparater.
 • Beskæring udføres om foråret og efteråret. For at forhindre forgrening forkortes grene med 40 cm hvert år. Desuden fjernes svækkede eller syge skud til sanitær beskæring.

Gunstige funktioner

Ud over den behagelige smag og det lave kalorieindhold har Williams pærer andre nyttige kvaliteter:

 • At spise pærefrugter kan forbedre immuniteten betydeligt.
 • Pæremasse har en gavnlig effekt på funktionen af ​​mave-tarmkanalen, leveren og nyrerne.
 • På grund af det høje indhold af C-vitamin i frugter styrkes væggene i blodkarrene, de bliver elastiske og stærke.

Til reference! Ved hjælp af afkog og infusioner fra frugterne af Williams-kulturen behandles bronkitis, tuberkulose og takykardi. Pærer er også gode som antidepressiva.

William pærer har mange gavnlige egenskaber og er gode selv som antidepressiva.

Mulige voksende problemer

Når du dyrker et pæretræ, kan du stå over for nogle problemer:

 • Modtagelighed for sygdomme og skadedyrsangreb. Forsøm ikke forebyggelse af sygdomme og insekter.
 • Lav vinterhårdhed. Før starten på koldt vejr anbefales det at pakke unge kimplanter ind.

De gartnere, der endnu ikke har plantet en Wilms-pære på deres side, har en god mulighed for at erhverve den. Sorten har fået berømmelse og anerkendelse af sommerboere over hele verden for sin ikke-lunefuldhed, høje udbytte, smag og nyttige egenskaber. Med ordentlig pleje og overholdelse af de enkle grundlæggende landbrugsteknologier vil kulturen glæde dig med en rig duftende høst hvert år.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have