Hvor vokser murgrønne budra i design

Ivy budra er en stedsegrøn afgrøde, der har vokset i mange år. Hun har en stilk, der kryber langs jorden, stærkt forgrenet og hurtigt rodner. Stammen har fire kanter. Bladene er små, modsat. Dette betyder, at to blade vokser fra den ene knude: den ene er rettet opad og den anden nedad. Budra tilhører familien Yasnotkov, som mynte, citronmelisse. K. Linné, en enestående svensk videnskabsmand, skriver at navnet “budra” stammer fra et ord fra det antikke Grækenland, hvilket betyder ”feltmynte”.

Budru bruges i folkemedicin, i officiel medicin bruges det i Tyskland og Frankrig. For at fremstille medicinsk te høstes den under blomstringen, i maj - juni skæres toppen af ​​planten med blomster med en kniv. Derefter samles de i bundter og hænges til tørring. Tørring skal finde sted ved en temperatur på + 40 ° C.

Ivy budra

Nyttige egenskaber ved planten

Kun skud, løv og blomster har medicinske egenskaber. Rødder bruges ikke i medicin. På apoteker kan Budra købes i form af urtete.

Medicinske egenskaber:

 • saponiner hjælper mod sklerose, tynd slim, når de hoster, fremmer syntesen af ​​hormonet progesteron;
 • bitterhed i urten forbedrer appetitten og hjælper fordøjelsen, aktiverer produktionen af ​​mavesaft;
 • vinsyre kræves af kroppen i stressede situationer, øget stråling, diarré. Det fremmer vasodilatation, hjælper hjertet;
 • kolin hjælper aktiviteten i leveren, hjernen og nervesystemet. Kolin reducerer mængden af ​​dårligt kolesterol;
 • zink og dets forbindelser er nødvendige af hypofysen, prostata og bugspytkirtlen og fremmer fedtforbrænding.

Anlægget også:

 • stopper blødning
 • anvendt som koleretisk og diuretikum;
 • toner op;
 • eliminerer orme
 • sænker feber
 • smerter lindrer.

Anvendelse i traditionel medicin

Infusion og te drikkes ved:

 • akutte luftvejssygdomme;
 • med sygdomme i mave og tarm
 • med leversygdomme.

Grødomslag og kompresser gør:

 • med brud - fremskynde vævsheling
 • gruel fra frisk løv påføres bylder;
 • friskpresset juice renser sår med pus, påføres sår og forbrændinger, kærtegner slimhinden for stomatitis eller ondt i halsen.

Bemærk! Også løvet er finhakket, påført på bylderne, så modnes de hurtigere og ryddes af pus. Ved smerter i tænderne hjælper et ark også.

I Kaukasus brygges en kultur og påføres derefter et purulent udslæt, acne, koger, urticaria. Planten, brygget i vand eller mælk, bruges til katarr, astmatiske manifestationer, hoste, ondt i halsen, menstruationsforstyrrelser. Ved alvorlige blå mærker, udslæt eller gigt kan du svømme i badekarret med tilsætning af budraekstrakt.

Kontraindikationer

Budra er en giftig kultur. Det kan kun indtages efter konsultation med en læge; du bør ikke ændre dosis selv. Du kan heller ikke bruge Budra under graviditet og fodring af en baby.

Ivy planter

Vedbendplanter vokser langs vejkanter, langs flodbredder, i marker og enge. Om vinteren er deres løv grønt. Det er afrundet eller hjerteformet, bladets kanter er crenate. Bladene vokser tilbage, så alder, og derefter erstattes de af yngre. Den vokser fra slutningen af ​​april til blomstringen af ​​knopperne og begynder derefter at vokse efter blomstringen slutter og næsten indtil frost.Blomster er to-læppede, 2-6 stk., Er placeret i bladene.

Beskrivelse af vedbend med stor vedbend

En sådan bunke har en stilk op til 60-70 cm lang. På stilken er der grene, der er rettet opad og står lige. Når kulturen begynder at blomstre fra maj til juli, er knopperne lyseblå eller lys lilla i farven. Desuden modnes frugterne, som opløses i fire glatte nødder.

Til din information! Blomster og løv udsender en ikke særlig behagelig lugt, så planten har et andet navn - "vild mynte" eller "hundemynte".

Hvor vokser

Kultur vokser i alle regioner i Rusland, men det er ikke i nogle områder ud over Ural. Mest af alt kan græs lide flodoversvømmelser og frugtbare alluviale jordarter.

Budra ampelous kan vokse i en urtepotte, gryder, kurve.

Budra i gryder

Til plantning som jord blandes 1 del tørv og 1 del sand. En stilk plantes først i en blomsterpotte, dækkes af en film og placeres i et varmt rum med god, men diffust belysning, det vil sige ikke i direkte sollys. De overvåger konstant jordens fugtindhold. En urtepotte eller urtepotte sættes på et permanent sted dækket med en film. Hvis lufttemperaturen er under 10 ° C, føres containeren fra gaden ind i lejligheden.

Brugen af ​​vedbendebra i landskabsdesign

Brugen af ​​budra i landskabet er forskellig. Kulturens løv ser charmerende ud og hænger i klaser fra hængende potter. Designere elsker at dekorere støttemure, altaner og loggier med denne kultur.

Budra på altanen

Vigtig! Planten er ret resistent over for mange sygdomme.

Også vedbendeformet budra bruges i landskabsdesign til at dekorere blomsterbed, græsplæner og kantsten. Derudover plantes det i landet, da de forhindrer tørring af vand i jorden, tillader ikke ukrudt at vokse. Boudre ligner et "grønt sengetæppe". Planter plantet sammen med havet astericus ser godt ud.

Hvis stænglerne af budra rører jorden, så vokser rødderne på dette sted. Planten vokser meget let, og så den ikke vokser længere, skal overskydende skud afskæres.

Græsset vokser godt både i solen og i skyggen. Hun har brug for moderat hydrering, vanding 2-3 gange om ugen er nok. I tilfælde af varme og tørke anbefales det at sprøjte afgrøden. Det tilrådes også at plante det i nærheden af ​​små damme. Planter er frostbestandige og bør ikke dækkes om vinteren.

Bemærk! Budra er ikke klassificeret som et ukrudt, da det er let at slippe af med det, kan du trække det ud, hvis det er nødvendigt. Men det vokser meget hurtigt. Budra skal genplantes en gang hvert andet år.

Ivy Budra Variegata

Ivy budra af denne type har lyse smaragdblade, helt dækket med hvidlige pletter. Det menes, at denne brogede plante elsker varme og foretrækker lys belysning. Hvis du placerer den i skyggen, mister det brogede løv sin dekorative effekt.

Ivy Budra Variegata

Plantning og afrejse

For at plante det vedbendbladede Budra Variegata skal du først lave et substrat fra 1 del sand, 2 dele humus og 2 dele bladjord. Boudre vokser i huset kræver lys, men diffust belysning, vinduerne skal være dækket af tylgardiner. Haven kan plantes i delvis skygge.

Husholdningsplanter har brug for en lufttemperatur om sommeren + 18-25 ° C, og om vinteren skal rummet være + 10-12 ° C.

Om efteråret vandes planter ofte om vinteren - en gang om ugen og om sommeren og foråret, rigeligt og ofte. Det er bedre at sprøjte planterne om sommeren og også om vinteren, hvis der er radiatorer i nærheden, som tørrer luften og sænker fugtigheden.

Det er bedre at placere indendørs planter på loggia om sommeren, men sørg for at de ikke står i direkte sollys.

Bemærk!Fra april til august foregår befrugtning en gang om måneden med kompleks gødning til indendørs afgrøder.

Om foråret er budraen afskåret. De skud, der er tilbage efter beskæring, bruges til reproduktion. Blomster transplanteres, hvis de slet ikke vokser eller konstant er syge.

Ivy budra er en fantastisk mulighed for at dekorere altaner og verandaer. Det er uhøjtideligt i dyrkning og pleje og ser meget attraktivt ud.

gæst
0 kommentarer

Husplanter

Have